Muuta luettavaa

 

 

Koetan kerätä tälle sivulle niitä teoksia, blogeja ja jossain jaettavassa muodossa olevia asioita jotka jaksavat rikastuttaa minun elämääni tänään, eilen tai huomenna. Toivottavasti löydät täältä ärsykkeitä myös oman kokemuksesi rikastuttamiseen.

 

Blogeja - joiden asia minua juuri tällä hetkellä viihdyttää tai viisastuttaa minua.

Halo – pieni aikuinen  - Hannamari Rahkosen “nettipäiväkirja” pitää sisällään raakaa ruokaa, terveyspläjäyksiä, hullunkurista hassuttelua ja ennenkaikkea Hannamarin herskyvän ihanan persoonan.

Quinoaa - Heidi Kuusisto pohtii elämän tarkoitusta ja kaikkea sen sisällä. Heidi e pelkää esitellä uusiakaan ajatuksia ja ajatuksenvirta vie lukijan joskus epämukavuusalueen rajoille saakka.

Jännän äärellä - Oululaisen Mikko Hanskin ajatuksia ja terveysmietteitä.

Aamiainen ruohikolla - Juhana Harjun ajatuksia ravinnosta ja terveydestä yleensä. Juhana on arvostettu kirjoittaja jonka tekstit ovat laadukkaita ja asiallisia.

Raakaravintovalmentaja Mea Salo - eräs Suomen uranurrtajista raakaravinnon ja elävän ravinnon saralla. Mea:n reseptejä, kuulumisia ja ajatuksia raakaruoan hyödyistä.

Kansanparantajan perillinen - Katjan blogi on asiallinen ja tiedottava, mutta ennenkaikkea mukavaa luettavaa. Ei liian vakavaa mutta silti paljon hyviä oivalluksia ja tärkeitä asioita. Katja on erään tunnetun kansanparantaja suvun perinnettä vaaliva, luontaiseen kosmetiikkaan (Lapcream) ja yrttien vaikutukseen perehtynyt Lappilainen ilopilleri johon kannattaa tutustua.

Teemu Syrjälä – More Happiness - fiilistelyä, fiilistelyä ja fiilistelyä. That’s what Teemu is all about. Blogista sinun on mahdollisuus bongata siellä täällä hyviä tieto iskujakin, mutta itse pidän Teemun, Veli Auringon, jutuissa nimenomaan avoimesta elämän tunnustelusta.

Syömisen iloa - on Magnus Appelbergin ruokablogi jonka reseptit ovat varsin terveellisiä, mutta ennenkaikkea tihkuvat sitä elämäniloa, jota Magnukseen näyttää latautuneen yllin kyllin.

Puolitiessä - hyvä oululainen blogi josta olen löytänyt muunmuassa hyviä reseptejä.

Raikasweb - Raikasweb tuo asioiden katsomiseen raikasta näkökulmaa. Jarkko ei pelkää ottaa rajustikaan kantaa vallitsevaan terveystieteeseen, mutta tekee sen silti asiallisesti ja hyvällä maulla. Ehdoton sivusto kenelle tahansa oikeasti terveydestään kiinnostuneelle.

Mustikkatyttö Macamaassa - kirjoituksia terveydestä, hyvinvoinnista ja elämästä yleensä. Vaikka aiheet ovat välillä enemmän kuin syvällisiä, väliin mahtuu mustikanmakuisia, hassusti hampaat värjääviä kevyen päivän postauksia. Käsittelyssä myös homeopatia, jota ei kovin useasta kotimaisesta blogista löydä.

Moments - Katja on ihan varmasti syntynyt raakana, kauniisti koristeltuna ja hyväntuoksuisena. Kuten koko blogi ja ennenkaikkea sen sisältämät kymmenet raakaruoka- reseptit.

Jussi Riekki - Jussilla on oma, vahva, selkeä, tutkiva tyylinsä lähestyä ravitsemusta, treenaamista ja terveyttä yleensä. Tästä blogista en usko jatkossakaan löytyvän liiemmin vapaata ajatuksenvirtaa tai kovin “pseudolle” maistuvaa terveystietoa. Ja hyvä niin, Jussilla on oma, vahva ja selkeä tyylinsä :)

Kemikaalikimara - Anja Nystén, Iltalehden bloggaaja pohtii tässä omassa blogissaan ympäristöä, kemikaaleja, terveyttä ja kaikkea niiden välillä tapahtuvaa. Ei hössötystä tai arvailuja, vaan asiaa – sanoo Anja.

Ravitsemus ja terveys - asiallinen ja vilkaisun arvoinen, tutkimustietoa hyödyntävä ja freesillä mielellä liikkeessä oleva blogi.

Christer Sundqvist – veteraaniurheilija - Suomen suosituin terveysblogi, vielä toistaiseksi :) . Christerin lempiaiheet ovat hiilarit ja sokerit. Voi, Voi, Voi ja vielä kerran Voi. Christerin blogissa myös lukuisia vieraskirjoittajia. Asiaa, persoonalla ja aktiivisella kanssakäymisellä lukijoiden kanssa.

Downshifter Molly - Mollyn blogissa, kun sen lukee kokonaisuudessaan, on mahdollisuus seurata ihmisen muutosta ravinnon, mielen ja kokonaisuuden herätessä aina vain uusiin oivalluksiin ja parempaan huomiseen. Löydät blogista myös erittäin maittavia reseptejä.

Karppisiskot - kirjoittelevat karppauksen monista näkökulmista, mauista ja hajuista, ainakin minulle maistuvalla, kivalla tavalla. Suosittelen tutustumista karppauksesta kiinnostuneille.

Jaakko Halmetoja - Jaakko on paitsi fiksu ja kova tekemään duunia oman juttunsa äärellä, myös hemmetin hauska, selkeästi asiansa esittävä ja lämmin persoona. Jaakon blogi on elänyt hiljaiseloa, elämän keskittyessä Jaakon uutiskirjeisiin, mutta löydät blogin aiemmista kirjoituksista hyviä tietopaketteja.

Viidakkomies Olli Posti – joka jakaa mielipiteitä vahvemmin kuin, no, varin moni asia. Ollia kuka tahansa voi arvostaa siksi, että hän ei pelkää mennä pää edellä ja sata lasissa sinne missä on jotain uutta löydettävissä. Olli kokeilee, raportoi, kertoo ja fiilistelee – meidän voidessa halutessamme napata tietovirrasta jotain omien ajatusten kanssa resonoivaa.

Vihreät Vaatteet - keskustelee vaatteista, vaatteista ja vielä kerran vaatteista. Hyvis vaatteista, eli ekologisista ja eettisistä vaatteista. Tutustu siihen, mitä on vihreä muoti. Anniina Nurmi, blogin kirjoittaja ylläpitää myös Green Street nettikauppaa ja on nimeäkin saaneen Nurmi- malliston takana.

Sivustoja

Hidasta elämää – sivusto joka kertoo usean henkilön voimin siitä, miten elämä alkaa maistua kun hidastaa välillä ja makustelee.